Rundvlees boer Bastiaan
Uit Oirschot
De koeien verblijven jaarrond buiten in een 1500 hectare groot natura-2000 gebied "De Kampina" De kalfjes blijven bij de koe. In dit gebied kunnen ze o.a. meer dan 50 verschillende kruiden vinden.
Kippenvlees boer Herman
Uit Wehl
Bij Herman is kwaliteit primair gekoppeld aan kleinschaligheid en beheersbaarheid. Het diervriendelijke motto spreekt voor zich: ‘Liever 100 boeren met 1.000 dieren, dan 10 met 10.000’. Naast royale vierkante meters met houtkrullen of stro als strooisel, heeft de huisvesting veel lichtinval. Daarnaast kunnen de kippen buiten op het land of bij de boerderij rondscharrelen in het gras of onder struiken en bomen.
Lamsvlees boer Marcel
Uit Utrecht
Marcel over biologische boeren. “Dat is kleinschaliger, rustig, alles gaat trager. De natuur heeft nu eenmaal tijd nodig. Op mijn 16 hectare natuurgrond hebben de lammetjes meer ruimte dan binnen de reguliere veehouderij. Het gras groeit minder hard en wordt langer. En dan is er de samenhang met het grote geheel: mijn lammetjes zijn meer onderdeel van de natuur. Van de kringloop van het leven, die nodig is om alles in stand te houden.
Varkensvlees boer Ruben
Uit Bentelo
bij Exterkate biologische varkens, een familiebedrijf in Bentelo, waar passie voor dieren, duurzaamheid en innovatie samenkomen.
De Groene Weg
Sinds 1981 laat De Groene Weg zien dat vlees eten en duurzaamheid samen kunnen gaan. Onze missie? Biologisch vlees een rol van betekenis geven in ons voedselpatroon. Daarvoor is een stevige marktpositie cruciaal. En dat is gelukt. De Groene Weg is marktleider in de biologische vleessector in Nederland en de op één na grootste in Europa