Hoe het allemaal begon
De slagers van vliet
Op mijn vijftiende kwam ik per toeval in de slagerij terecht. ‘Ik kreeg toen een baantje als schoonmaker bij De slagers Van Vliet in Delft. Ik vond het zo mooi wat daar allemaal gebeurde dat ik na de havo besloot om de slagersvakopleiding te volgen. Toen ik na vijf jaar mijn diploma op zak had, was ik al 7 jaar werkzaam bij Van Vliet. Natuurlijk allang niet meer als schoonmaker.’

Kalverslachterij
Na 7 jaar Van Vliet ben ik overgestapt naar T.boer&zn in Nieuwerkerk aan den IJssel. Ik wilde mezelf doorontwikkelen in het uitbenen en ging daar aan de slag als uitbener. Goed en op snelheid uitbenen voelde voor mij als "dansen" 😃
slagerij Gillemans
Na 2 jaar in het slachthuis te hebben gewerkt miste ik de "winkel" heel erg en besloot terug te gaan naar de slagerij en kwam terecht bij Gillemans. Kees leerde mij om te werken met echt kwaliteitsvlees en de beste manieren voor het snijden van biefstuk, want geloof me, dat is een vak apart om goede biefstuk te snijden


Makro Nederland
Na 5 jaar bij Gillemans, wilde ik meer met mijn kennis bezig zijn dan fysiek met vlees. Ik kreeg de kans om bij de Makro te gaan werken als afdelingsmanager vlees. De salesgedreven functie lag mij wel en ontwikkelde mijzelf in 5 jaar tijd door tot afdelingmanager van de hele versafdeling
Aruba
Na 5 jaar Makro kreeg ik de kans om op Aruba te gaan werken bij SuperFood. Hier ging ik weer fysiek een slagerijafdeling runnen. Ik had een hele stabiele baan en een mooie toekomst voor de boeg, maar koos toch voor het avontuur en verkocht al mijn bezittingen in nedeland en vertok naar Aruba. Tijdens mijn verblijf op Aruba heb ik via de US Meat Export Federation de kans gekregen om een kijkje in de keuken te nemen bij amerika's grootste vleesverwerkers in Dalas, Nashville en Philadelphia. Dit was uiteraard een hele mooie ervaring, die ik altijd met me mee draag



Wereldreis
Na 3 jaar Aruba had ik aardig van het avontuur geproeft en wilde ik wel een wereldreis maken. Weer alle spullen verkocht en met een backpack de wijde wereld in. Tijdens deze reis ben ik op ieder continent geweest en ook heel wat bijzondere slagerijen bezocht, zoals Victor Churchill in Sydney. die mij heel erg inspireerde
De Groene Weg
Na 1 jaar op reis te zijn geweest keerde ik weer terug op Nederlandse bodem. een jaar lang reizen en op ieder continent te zijn geweest, was ik wel weer toe aan orde en regelmaat, ook al klinkt dat gek 😃
Toen ik terug kwam in Nederland , moest ik natuurlijk ook weer gaan werken. Na een paar dagen had ik via de website van het SVO, de slagervak school. Op een vacature gesolliciteerd bij De Groene Weg, als bedrijfsleider in de Markthal in Rotterdam. Op deze functie werd ik ook aangenomen en zo kwam mijn eerste ervaring met biologisch tot stand.
Toen ik achter de schermen bij De Groene weg zag hoe het eraan toe ging in de biologische veehouderij was ik helemaal enthousiast en wilde dat voortzetten met een eigen winkel. Na het schrijven van een businessplan, waar ik 2,5 jaar over had gedaan. Stond het Biologisch Vleesch Atelier op papier. in de maanden daarna ben ik stap voor stap het plan gaan uitrollen en is mijn droom uiteindelijk werkelijkheid geworden en het resultaat mag er wezen!


Ondernemer
Na 3 jaar in loondienst bij De Groene Weg, was het tijd voor mij om na 23 jaar ervaring in het vak, te proeven van het leven als ondernemer. Dat was in het begin een hele zware kluif. Er komen iedere dag weer uitdagingen op je pad die opgelost moeten worden en weer door, om het plan te blijven uitrollen en niet op te geven, want dat is geen optie. Het plan is zo goed uitgedacht en uitgeschreven dat er voor ieder scenario een plan b klaar lag. Dat heeft echt geholpen en zou iedereen aanraden die een onderneming start, eerst een goed plan te schrijven.
Nu 5 jaar verder zijn we aardig stabiel geworden en bouwen we onze klantenkring alsmaar uit. Wij leveren zelfs aan De Tweede Kamer! Bij ons ligt de lat hoog en die willen we hoog houden. Hier werken wij met het hele team dagelijks aan om dat te onderhouden en aan de toekomst te werken!